« Todos los Eventos
DIJOUS 25 DE NOVEMBRE TAST DE VINS DELS CELLERS DE LA DO PLA DE BAGES
25 noviembre, 2021 @ 21:00 - 26 noviembre, 2021 @ 00:30

ENTRADES EXHAURIDES
El Bages, novembre de 2021
Ja tornem a ser aquí!

El pròxim 25 de novembre, tornem a començar les activitats de la Confraria dels Vins del Bages. Normalment el mes de novembre sempre fem un tast de caves o xampanys per celebrar la proximitat del Nadal, però aquest any ens estimem més celebrar-ho fent un tast dels vins de la D O Pla de Bages com a primer acte després de la pandèmia i com homenatge a tots els cellers de la nostra estimada DO.
El tast que és la nostra raó de ser, el tast pel qual la Confraria va ser creada: el de la nostra Denominació d’Origen!
Aquest any fem un canvi important en la manera de fer aquest tast, normalment posem una ampolla de vi de cada celler a la taula, però actualment amb 15 cellers no podem posar 15 ampolles a cada taula.

Hem pensat fer un maridatge amb els 15 vins que els cambrers ens serviran en grups de 3 això sí només 2 dits de cada. El tast el portarem a terme a La Manufactura del grup TO+ a Palà de Torroella. El xef David Garcia ens farà 15 platets per maridar amb els vins.
Cada celler ens presenta un dels seus productes, una de les seves referències, la que ells mateixos han triat. I no cal dir-vos que, precisament per aquesta tasca de promoció i enaltiment dels nostres vins, la Confraria subvenciona el tast per a oferir, tant a socis com no socis, un preu insuperable, tant pels vins que tastarem, com per l’àpat.
MENÚ TAST VINS DE LA DO PLA DE BAGES
1- LLAGOSTÍ CRUIXENT AMB SALSA ROMESCO – AMB INSTANT DE FLOR CELLER LES ACÀCIES
Troba l’elegància amb un chardonnay clàssic.
2- LIONESA DE FORMATGE PARMESÀ I ANXOVA – AMB PIC DEL CELLER SOLERGIBERT
Troba el contrapunt en el volum de la fusta i la sal de l’anxova amb l’acidesa del Picapoll
3- AMANIDA DE TARDOR AMB CODONY I MATÓ – AMB PICAPOLL DEL CELLER FARGAS – FARGAS
Troba un company amb la textura del Picapoll, el mató i codonyat amb el volum adquirit amb el pas del temps.
——————–
4- OU A BAIXA TEMPERATURA AMB PARMENTIER DE PATATA I BROU DE PERNIL – AMB EL RAW DE CELLER EL MOLÍ «COLLBAIX»
Aquest voluptuós plat i cremós es fon amb la textura amable i difuminada d’aquest Picapoll sense sulfits.
5- MACARRO DE FOIE – AMB BLANC 1018 DEL CELLER SANMARTI
El caneló de foie és acompanyat del volum del 1018 fermentat amb barrica neutra, la poma verda del macabeu dóna el contrapunt amb el maridatge clàssic.
6- MUSCLOS AMB MARINERA DE SAFRÀ – AMB PICAPOLL DEL CELLER ENTREBOSC
El musclo amb safrà neden en un mar dens i connecten amb el safrà i les notes especiades del vi.
———————
7- TÀRTAR DE SALMÓ AMB MANGO I APINAP – AMB ROSAT DE PUNTETES DEL CELLER SANT MIQUEL D’OLÓ
Maridatge rosa impulsat per la fruita tropical del vi i del plat.
8-TATAKI DE TONYINA AMB ALVOCAT I OLIVADA – AMB ROSAT AINA DEL CELLER MAS DE SANT ISCLE
La maduresa de l’alvocat i l’espècia de l’olivada descansen sobre la sobrietat de l’Aina.
9- CREMA DE MONIATO I CARABASSA AMB PIPES – AMB MANDÓ DEL CELLER ABADAL
Això és un maridatge de tardor i joc de suavitat.
————————-
10- ROLL DE PASTA DE FULL AMB TÒFONA I EMULSIÓ DE CEBA – AMB BERNAT OLLER DEL CELLER HERETAT OLLER DEL MAS
La fragància de la tòfona i la dolçor de la ceba connecten amb la fruita del bosc i la sedositat d’aquest vi.
11- “CHURRO” BRAVO – AMB GRATUS DEL CELLER GRAU I GRAU
Joc de força i potència d’aquells que no poden viure un sense l’altre.
12- ESCALOPA AMB TÒFONA I FORMATGE PARMESÀ – AMB GRAN CAPRICI DEL CELLER COOPERATIU D’ARTÉS
La concentrada suavitat del Gran Caprici troba un maridatge a la seva mida amb aquest plat #clàssic, #equilibri.
——————–
13- PA BAO FARCIT DE POLLASTRE AL CURRY – AMB MERLOT DEL CELLER COOPERATIU DE SALELLES
El pa bao amb el pollastre i curry troba la fortalesa necessària amb el Merlot As de Copes, el curry l’espècia amb l’envelliment del vi i el pollastre en el cos d’un clàssic del Bages.
14- ARRÒS AMB BOLETS DE TEMPORADA I PORC IBÈRIC – AMB LA RASA DEL CELLER EXIBIS
Aquest arròs de tardor viatge amb la Rasa que l’acull amb la flor seca del Mandó i alhora l’impulsa amb la frescor del Sumoll i el volum del Cabernet.
15- DAU DE VEDELLA AMB SALSA DE REGALÈSSIA – AMB CLOS COLLTOR DEL CELLER COLLTOR
Pes i densitat es troben amb aquest maridatge de potència en què el contrapunt de la regalèssia defineix la dolçor del vi i plat.
POSTRES
5 mini postres servits individuals
TEXTURES DE XOCOLATA
MOUSSE DE IOGURT AMB COULIS DE FRUITS VERMELLS I NUBES
SORBET DE LLIMONA AMB GINGEBRE
PASTÍS DE PASTANAGA AMB CREMA DE VAINILLA
TARTALETA AMB CREMA CATALANA I FIGUES
AMB CAVA ROSAT DE CAVES GIBERT

No us ho perdeu! Places limitades!!
-
Dia: 25 de novembre, dijous
-
Lloc: La Manufactura Grup To+ ( Palà de Torruella)
-
Hora: 9 del vespre
-
Preu; tast i sopar: socis 30 €; no socis 35 €
El període d’inscripció finalitza el dilluns 22 de novembre i recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/
Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent: La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208
Deixa'ns un comentari