Èxit del Tast de Vins de la DO Pla de Bages!
Prop de 200 persones van omplir aquest dijous, dia 24 d’abril, a la nit el Restaurant Torre Busquet de Manresa en la presentació dels nous vins de la DO Pla de Bages, un dels actes que ja s’ha convertit en tradicional a la primavera a la comarca, organitzat per la Confraria dels Vins del Bages.
Representants de tots els cellers inclosos a la Denominació d’Origen, 11 en total, i d’un dels cellers que produeixen Cava de la comarca, Caves Gibert, van ser presents a l’acte per a donar a conèixer algun dels seus productes que presenten aquesta temporada, i també per a respondre els dubtes dels assistents, en la seva majoria confrares i socis de la Confraria.
Després del Cava de benvinguda, el Gran Reserva Brut Nature de Caves Gibert, els assistents van poder tastar quatre varietals de Picapoll, el raïm estrella de la Comarca, un dels quals amb bóta, i un rosat de merlot i sumoll. Aquests:
Celler Abadal:———————- Picapoll 2013
Mas de Sant Iscle:—————– Pikapoll 2013
Vins Grau,S.L.:——————— Picapoll Cent.Kat 2013
Celler Cooperatiu d’Artés:——– Picapoll Bota 2013
Més Que Paraules:—————– Rosat Merlot/Sumoll 2013
En el capítol dels negres, 6 en total, durant el sopar es van tastar des de varietals de merlot o ull de llebre, fins a cupatges de diferents tipus de raïm, i des de criances de quatre anys fins a vins que tot just eren veremats el setembre passat.
Can Serra dels Exibis:————- Exibis 2013
Celler Cooperatiu de Salelles:—- Merlot 2012
Celler El Molí (Collbaix):———- Cupatge 2009
Celler Solergibert:—————– SDM Solergibert de Matacans 2012
Fargas-Fargas:——————— Ull de Llebre 2012
Heretat Oller del Mas:————- Bernat Oller 2011
Tot en un bon ambient, i amb alta qualitat de tots els productes.
La Confraria prepara ja el seu proper acte gran, que serà quan a finals de maig es produeixi una nova investidura de nous confrares
Aquestes són només algunes imatges. Posteriorment us n’afegirem moltes d’altres!