Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

TAST DE LA DENOMINACIÓ D’ORIGEN ALELLA

27 març, 2014 @ 21:00 - 23:00

DSC0047

Gairebé ja estem a la primavera!

logo_do_alella

Un cop l’any, us oferim la possibilitat de conèixer una de les denominacions d’Origen catalanes, on es produeixen bons i interessants vins. I aquest cop, ens quedem a Alella!

Tan a prop i tan poc coneguda per a molts de nosaltres, aquesta Denominació d’Origen ens ofereix vins de raïms com la pansa blanca, les garnatxes, el merlot… vins que tindrem ocasió de tastar.

Diuen que l’existència del sauló, un terreny arenós d’origen granític i color pràcticament blanc, que té una gran permeabilitat i una gran capacitat de retenció de la irradiació solar, és una de les característiques que imprimeixen caràcter als vins, sense oblidar el sol i la brisa mediterrània.

Però tot plegat, millor que ens ho expliquin els mateixos responsables del Consell Regulador de la Denominació d’Origen, i als amics que té la Confraria en aquesta zona, ja que han tingut la deferència de portar, pel al nostre tast, un vi representant de cadascun dels 8 cellers que formen la Denominació.

Tastarem, com a benvinguda, un vi escumós de qualitat (http://www.cellercanroda.cat/ct/brutnature.html),
seguint de tres panses blanques, una d’elles amb bota (http://www.marquesdealella.com/ct/pansablanca.php / http://www.serraladadelamarina.com/vinos.pdf / http://www.bouquetdalella.com/images/BA_blanc+_2012_cat.pdf) i una garnatxa blanca del 2011 (http://www.vinosdealella.com/nuestras-variedades-de-vino- blanco/foranell-garnatxa-blanca).

Deixarem els blancs amb un Merlot rosat (http://ca.roura.es/vi-rosat/alella/roura-rosat-merlot_r_7.aspx), una Garnatxa negre 2009 (http://www.alellavinicola.com/cat-vins/6-Negres-7- Vallmora_2009.htm),
i tancarem el tast amb un Vi dolç de Mataró o Monastrell (http://www.altaalella.cat/dolc-mataro/).

kursal_lUs hi posem els enllaços, per si us ve de gust anar fent boca de cara al dia del tast, que serà a l’Espai Gastronòmic del Kursaal, amb aquest maridatge escollit pel Jordi Ruiz i el seu equip:

Snack de benvinguda – Can Roda Brut Nature
Amanida d’escarola amb taronja i salmó marinat amb Pansa blanca Marquès d’Alella

Carpaccio de gambes amb tomàquet concasée i porradell amb pansa blanca Serralada de Marina

Tou de til.lers amb melmelada de figues amb 2012 blanc + amb bóta Bouquet d’Alella

Dau de bacallà amb castanyes i prunes rostides amb Foranell Garnatxa blanca 2011 Quim Batlle

Roastbeef de vedella amb parmentier de patata amb Rosat merlot Roura

Timbal de xai fet al forn a baixa temperatura amb Vallmora Garnatxa 2009 Alella Vinícola

Carquinyoli amb trufa, oli i sal amb Dolç Mataró Alata Alella O sigui que apunteu!

  • Dia: 27 de març, dijous
  • Lloc: Espai Gastronòmic Kursaal (Manresa)
  • Hora: 9 del vespre
  • Preu; tast i sopar: socis 25€; no socis 40€

El període d’inscripció finalitza el dilluns 24 de març, i, com ja sabeu, per assistir, és imprescindible:

  1. fer la inscripció al web www.confrariabages.cat o al telèfon
609 88 66 34
  2. fer ingrés a un d’aquests comptes corrent, indicant remitents:
• “la Caixa”: 2100-0375-06-0200094208
• CatalunyaCaixa: 2013-6027-91-0200143270

És important que feu l’ingrés posant el vostre nom i el dels que apunteu, per a identificar-vos a la llista de gent que ha pagat.

Molt cordialment, Josep Mira, Secretari

 

Detalls

Data:
27 març, 2014
Hora:
21:00 - 23:00
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , ,

Recinte

Espai Gastronòmic Kursaal
Passeig Pere III, 35
Manresa, Barcelona 08242 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
938 722 188
Web:
http://www.kursaal.cat/index.php/espai-gastronomic

Deixa'ns un comentari

*

captcha *