« Todos los Eventos
DIJOUS 30 DE JUNY TAST MARIDATGE DE FORMATGES A L’OLLER DEL MAS
junio 30 @ 20:00 - 23:55


El Bages, juny de 2022
Ja tornem a ser aquí!
Aquest cop us vam dir toca un tast que es va repetint al llarg dels anys, però ara fa temps que no fem i sempre ens demaneu: el maridatge de vins i formatges….

És una cita ineludible per a tots aquells que estimem el vi i som fans del formatge. I un moment perfecte per a tornar a plantejar
aquelles preguntes que sempre ens sorgeixen a l’hora de maridar uns i altres…
Per això ens hem envoltat dels mateixos productors dels formatges que tastarem:
Joan Canelles de Cal Cantaré de Santpedor
Martí Just de Cal Músic del Mujal (Navàs)
Aleix Solé de Muntanyola (Ampans) de Sant Salvador de Guardiola
La part dels vins, pertoca com no pot ser altre a l’Oller del Mas i en Marc Maldonado ens ha fet el següent maridatge:
1r PLAT:
Cendrat: Formatge de llet crua de vaca de La Gavarresa
Garrotxa: Formatge semicurat de cabra de Muntanyola
Tou del Mujal: Formatge de pasta tova de vaca “eco” de Cal Music
El Bruc: Formatge tomme de cabra. Llet crua i 20 dies de maduració de Cal Cantaré
Amb:
Confitures, tomàquet…. fulla verda (rúcula, espinac,…. Olivada
En el primer grup de formatges els degustarem amb el Bernat Blanc
Un vi únic fet amb picapoll blanc i picapoll negre fent un blanc de noirs. La varietat negra li confereix estructura i cos combinats amb la fruita blanca i la frescor del picapoll blanc. Un vi sec i gastronòmic, molt expressiu i amb una entrada en boca cremosa i molt agradable
2n PLAT
Petricó: Formatge de quallada làctica de cabra amb llet crua i 20 dies de maduració.
El Falcó: Llet pasteuritzada de cabra de La Gavarresa
El Ferrer: Formatge de llet de vaca pasteuritzada de Cal Music
El Lupulus: Formatge ecològic de llet de vaca pasteuritzada de Muntanyola:
Amb:
fruits secs torrats, xocolata negra, codonyats, fruita fresca (poma, pera,….)
Seguirem amb el Petit Bernat Blanc:
El vi jove de la casa, és un cupatge de macabeu amb malvasia i també sauvignon blanc i picapoll negre. És un vi net i fresc, amb aromes i sabors de fruita blanca amb tocs tropicals. És suau, fresc i estructurat amb una acidesa que el fa especialment golós per dies d’estiu.
3r PLAT
Vell reserva: Elaborat amb llet de cabra amb una llarga maduració de Muntanyola
Tina: Formatge serrat d’ovella amb llet crua i 5 mesos de maduració
Gran Music: Formatge de llet de cabra pasteuritzada madurat de pasta cuita i pell rentada amb sal de muntanya del salí de Cambrils a Odèn. De Cal Music
Cavegó: Llet crua de Vaca de La Gavarresa
Amb: confitures, prunes seques, orellanes….
Aquest plat l’acompanyarem amb el vi Candia
Càndia és un dels vins experimentals del celler fruit de les tasques d’innovació i investigació de l’enòleg. Càndia va ser una de les pubilles de l’Oller al capdavant de la finca. És un cupatge de garnatxa, sumoll, samsó i syrah. Aromes nets i complexes on destaca la fruita vermella embolcallada de notes elegants i fresques
4t PLAT
Blau: Elaborat amb llet de vaca de La Gavarresa
Blau: De llet de Búfala de Muntanyola
Amb:
Nous, fruita fresca: poma àcida, pera…
Aquí ens hi acompanyarà un vi ancestral escumós de Malvasia Manresana.
No podem oferir imatge per no estar al mercat.

Tot an
irà acompanyat de diferents pans de llavors, torrats, farines diverses……
Dia: 30 de juny, dijous
Lloc: Heretat Oller del Mas (terrassa del celler) (Manresa)
Hora: 8 del vespre
Preu; tast maridatge: socis 35€; no socis 50€
El període d’inscripció finalitza el dilluns 27 de juny i recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/
Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent,
La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208
Aquesta web fa servir cookies per millorar l'experiència de navegació de l'usuari. Si segueixes navegant, assumim que hi estàs d'acord,
Acceptar Llegir més
Deixa'ns un comentari