Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

DIJOUS 28 D’ABRIL TAST D’ESCUMOSOS DEL MON

abril 28 @ 21:00 - 23:55

Escumosos

 

 El Bages, abril de 2022

Bon abril!

 

Fa temps que no fem un tast de caves, doncs aquest mes no solament serà de caves sinó que farem un………….

TAST D’ESCUMOSOS DEL MÓN

Les bombolles sempre han estat una de les armes de seducció més potents en el món del vi, i el rei més gran d’aquest poder ha estat durant anys el Champagne. Elaborat seguint el mètode tradicional -com el Cava- segueix sent el preferit d’experts i de no tan experts. Però de bombolles amb ganes de competir per aquest reialme n’hi ha moltes més.

En aquest tast en coneixerem algunes. També aquelles que, sense voler prendre-li el lloc, ocupen cada vegada més quota de mercat seduint al públic més jove.

Passarem una vetllada aprenent i comparant les característiques principals dels escumosos més famosos del món i intentarem respondre algunes preguntes com si realment és millor un Champagne que un bon Cava, o el per què de l’èxit del Prossecco. Això sense deixar de descobrir i admirar petites joies d’una qualitat-preu esplèndida.

I tot plegat ho farem acompanyat de la bona gastronomia bagenca, uns plats que també ens serviran per descobrir una altra de les principals característiques dels escumosos: la seva gran versatilitat.

Ens conduirà aquest tast na  SÍLVIA CULELL que ja coneixem d’altres ocasions.

La Sílvia és periodista i sommelier, membre del panell de tast de la DO Pla de Bages, forma part de l’equip de redacció deIMG-20220407-WA0005l Sàpiens del vi i propietària del restaurant La Barana i la pizzeria Vidalba de Berga, lloc on va néixer. Des de fa uns mesos l’aventura gastronòmica continua a Manresa, amb l’obertura de la pizzeria La Cosa Nostra. Però parlant del món de les bombolles, tema que ocupa el tast del mes, la Sílvia és formadora de la DO Cava, motiu pel qual ha guiat diversos tastos i classes teòriques a escoles com el CETT, el Basque Culinary Center i l’ESHOB. El voler saber més sobre el món dels escumosos l’ha portat a viatjar a llocs com la Champagne i la Bourgogne, dos llocs que l’apassionen.

El restaurant escollit per aquesta ocasió és: La Cuina de Manresa que ens ha preparat un suculent sopar.

Entrants pica-pica

Croquetes de pernil

Logo LA CUINA                                      Bunyols de bacallà

                      Coca torrada amb llonganissa de muntanya

                            Tosta amb salmó marinat i salsa tàrtara

                     Amanida de Capresse amb vinagreta de fruits secs

                              Bombo de foie amb coulis de vi negre

            Cruixent de poma, codony i formatge de cabra

Pebrot del piquillo farcit de brandada de bacallà amb salsa de pebrot escalivat

———–

Bacallà  amb espinacs a la crema

———–

Gelat de bescuit amb xocolata calenta

 

Què us sembla, us animeu?

  • Dia: 28 d’abril, dijous

  • Lloc: Restaurant La Cuina (Manresa)

  • Hora: 9 del vespre

  • Preu; tast i sopar: socis 35€; no socis 50€

          El període d’inscripció finalitza el dilluns 25 d’abril i recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/

          Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent,

La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208

Detalles

Fecha:
abril 28
Hora:
21:00 - 23:55
Precio:
€35 - €50
Pagina Web:
https://www.restaurantlacuina.com

Lugar

Deixa'ns un comentari

*

captcha *