Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

DIJOUS 27 DE FEBRER TAST MARIDATGE DE TÒFONA I VINS

febrer 27 @ 21:00 - 23:55

tofona catalana1

2-logos-junts-300x162

 “”TIQUETS EXHAURITS””

 

 

 

 

 

                                                                                                                   El Bages, febrer 2020

Ja tornem a ser aquí!

Aquest mes us presentem un tast EXCEPCIONAL, en majúscules,  doncs maridarem  diferents vins, actor principal de les nostres trobades, amb un altre actor mereixedor d’un Gaudí de la cuina:

La tòfona negra (Tuber melanosporum)

És un bolet soterrat amb un cicle de vida més llarg que la resta dels tòfona negra retlladabolets que trobem al país. És esfèric i de mida variable, d’una mitjana d’uns 5 cm. La seva superfície és negra, abonyegada, clivellada per formes poligonals. A l’interior, la carn és negra menys intensa o torrada, molsuda i compacta, amb fines venes de color més clar. Aquesta tòfona és molt apreciada per la seva aroma particular, potent i molt agradable, i per això se sol emprar ratllada o en forma de làmines molt fines.

 

Pere Muxí

 

I qui millor perquè ens ho expliqui que en Pere Muxí Rubio, jove emprenedor innovador creador d’una empresa de producció i comercialització de tòfona negra del Berguedà.

 

 

 

 

 

 

 

Benvingut Aligué

Logo Aligué

 

I tot això sopant a Manresa, al restaurat de Cal Aligué, i les expertes mans d’en Benvingut Aligué i tot el seu equip ens delitarà amb un gran sopar condimentat tot per tòfona.

 

 

 

 

El maridatge anirà a càrrec de:Logo Gastronòmica

La Clara Antúnez i el Jaume Montanyà de La Gastronòmica  han triat els vins per aquest esplèndid sopar.

MENÚ MARIDATGE

 

Bikini mozzarela amb tòfona

Sorpresa

 Vi: RIESLING, Ekam 2009 Castell d’Encús

 

Caneló de formatge tou dels til·lers amb tòfona. 

Vi:  SINGULAR BLANC, Collbaix.

Llenties aClara i Jaume-1mb verduretes i ou ferrat i cansalada, fondo de carn.

Vi: BLANCA CUSINÉ, Parés Baltà

Filet de vedella amb crosta de sal, salsa oporto i tòfona

Vi: CLOS VALMAÑA, Clos D’Agon 

Flam de tòfona

                                                                                       Vi: Mas Llunes Dolç Muscat.

Per temes d’espai , i molt a pesar nostre, hem de limitar les places. Si hi voleu assistir caldrà que feu la reserva el més aviat possible, doncs es seguirà rigorós ordre d’inscripció fins a assolir als quaranta-cinc comensals.

  • Dia: 27 de febrer, dijous

  • Lloc: Restaurant  Aligué  (Manresa)

  • Hora: 9 del vespre

  • Preu; tast i sopar: socis 70€; no socis 90€

          El període d’inscripció finalitza el dilluns 24 de febrer i recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/

          Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent,

La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208

Detalls

Data:
febrer 27
Hora:
21:00 - 23:55
Cost:
€70 - €90
  1. Maria Àngela Flotats Carrio Reply

    Molt bon maridatge

  2. Maria Àngela Flotats Carrio Reply

    un maridatge excelent

Respon a Maria Àngela Flotats Carrio Cancel·la les respostes

*

captcha *