Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

DIJOUS 27 D’ABRIL TAST DEL CELLER *LA VINYETA

abril 27 @ 21:00 - 23:55

El Bages, abril de 20172-logos-junts

        Hola!

        Ja tornem a ser amb vosaltres, amb la primavera, torna la Confraria!

        I aquest cop la proposta és una revisita. I és que torna als nostres tastos un celler que ja va ser amb nosaltres ara fa uns anys. Es tracta de La Vinyeta, que ens ve a visitar des de la DO Empordà. I hem volgut tornar a tastar-los perquè han evolucionat, i molt positivament, tant com a celler com a vins.

        I ho demostren amb el què ens oferiran per tastar aquest abril: els seus MicroVins.

En Josep Serra, propietari del Celler, ens explicarà que els Micbateria Microvins 1rovins són

monovarietals de vinyes velles –algunes de més de cent anys– de varietats autòctones i parceŀles de tipicitat extrema. Petits volums de vi amb molt caràcter, experimentant en els processos d’elaboració, en condicions molt controlades i recuperant tècniques ancestrals.

En Josep i la Marta, amb poc més de vint anys van iniciar la seva aventura, La Vinyeta. Partint de quatre hectàrees de vinya, avui és un dels cellers més dinàmics de l’Empordà. L’elaboració de vi es complementa amb un munt de productes complementaris i activitats diverses. Les visites i tastos han despertat l’estima de moltes persones que s’han apropat a conèixer la història d’aquests emprenedors. La inquietud per a aprendre i millorar els va portar a iniciar un projecte de recerca entorn a varietats tradicionals. Fruit d’aquest treball sorgeixen cada any els Microvins*.

Aquest cop, prèviament al sopar, farem un parell de comparatives, amb una carinyena blanca en Bóta d’Acàcia, Bóta de Castanyer, i Bóta de Roure.

        I una altra d’una Carinyena negra amb Àmfora, amb Bóta o salvatge.

Però no seran els únics vins que tastarem. I és que acompanyarem eLlavors blancl sopar amb el Llavors Blanc i el Llavors Negre, i les postres amb És* poma, i Sereno*.

        I només per fer-vos un tastet, el Llavors* Blanc, fet amb raïm de vinyes velles de Macabeu i Garnatxa Roja amb un toc de Xarel.lo. Parcialment envellit en bótes de roure i amb un treball amb les lies. A l’etiqueta un fragment del llibre “Dies de Frontera” de Vicenç Pagès Jordà, Premi Nacional de Cultura.

Llavors* Negre
Un vi per recordar

Llavors aLlavors negrerribà el Llavors. Un vi negre de La Vinyeta amb la fruitositat del raïm i la noblesa de la fusta. Un concepte jove, dinàmic i amb força que revisa l’essència més empordanesa. Principalment elaborat amb les característiques vinyes velles de Carinyena, ha estat criat cinc mesos en bótes noves de roure francès, hongarès i romanès. Una actitud innovadora, reflectida també en les reconegudes etiquetes del Llavors —Premi Laus 09—. Fragments de diaris recorden esdeveniments importants que han succeït durant la creació del vi. La versió més moderna d’un Vi de Tramuntana.

Kursaal

I falta el sopar, que l’equip del Jordi Ruiz ens prepararà a l’Espai Gastronòmic del Kursaal:

ENTRANTS DE SOBRETAULA AMB Llavors* Blanc

AMANIDES AMB CARPACCIO DE GAMBA VERMELLA

RAVIOLIS CRUIXENT DE PÈSOLS AMB PERNIL

FOIE MICUIT FERM A DOUR AMB GELEA DE ROSES

BRANDADA DE BACALLÀ A LA MEL

CORS DE CARXOFES AMB ESPÀRRECS DE MARGE AMB ROMESCO

2n PLAT AMB Llavors* negre

BACALLÀ CONFITAT AMB ESSÈNCIA DE ROSES I POMA ÀCIDA AMB CREMETA DE

Postres

MELMOUSSE DE CREMA CATALANA AMB TERRA DE NEULES AMB  VINS DOLÇOS

 

                                      serenoespoma

           Ranci Sereno*                                                                                     ÉS* Poma

 

 

 

 

  • Dia: 27 d’abril, dijous

  • Lloc: Restaurant Espai Gastronòmic del Kursaal (Manresa)

  • Hora: 9 del vespre

  • Preu; tast i sopar: socis 25€; no socis 40€

        El període d’inscripció finalitza el dilluns 24 d’abril i, recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/

 

Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha

d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent,

La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208

 

Detalls

Data:
abril 27
Hora:
21:00 - 23:55
Cost:
€25 - €40

Recinte

Kursaal
Passeig Pere III, 35
Manresa, Barcelona 08242 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
938 722 188
Web:
http://www.kursaal.cat/index.php/espai-gastronomic

Who's Attending

50 people are attending DIJOUS 27 D’ABRIL TAST DEL CELLER *LA VINYETA

  • Josep Luján Galí
  • ANGELS SERENTILL
  • AMADEO PIJUAN MANGOT
  • JACINT ORRIOLS ALSINA
  • JACINT ORRIOLS ALSINA
  • Joan Francesc Baltiérrez i Alier
  • ROBERT Martí Ferrer
  • ROBERT Martí Ferrer
  • Toni Negro
  • Jordi Vila Dalmases
  • Jordi Vila Dalmases
  • Jordi Vila Dalmases
  • Jesus Alvarez Egea
  • Toni Girat Llavall
  • Toni Girat Llavall
  • Ramon Teixidor
  • MARIA ANGELA FLOTATS CARRIO
  • MARIA ANGELA FLOTATS CARRIO
  • Núria Junyent Serra
  • VICENÇ VERGE CALDUCH
  • VICENÇ VERGE CALDUCH
  • VICENÇ VERGE CALDUCH
  • VICENÇ VERGE CALDUCH
  • VICENÇ VERGE CALDUCH
  • VICENÇ VERGE CALDUCH
  • JOSEP SOLANELLAS LLEDO
  • Josep Luján Galí
  • Josep Marsiñach Sancliments
  • JOSEP MIRA PRUNES
  • JOSEP MIRA PRUNES
  • Núria Junyent Serra
  • Núria Junyent Serra
  • Antoni Fernández i Ayuso
  • Jordi Prat Farré
  • Jordi Prat Farré
  • joan serrallonga
  • JORDI GRAU
  • JORDI GRAU
  • JORDI GRAU
  • Jaume Bargalló Cabero
  • Jaume Bargalló Cabero
  • Josep Maria Sarrate Daurella
  • Josep Maria Sarrate Daurella
  • Gregori Ayerbe Coma
  • Gregori Ayerbe Coma
  • JOSEP DEDEU i BARALDÉS
  • JOSEP DEDEU i BARALDÉS
  • Baltasar Corrons Graells
  • Load all attendees
  1. Maria Àngela Flotats Carrio Reply

    es apuntem pel dijous

Deixa'ns un comentari

*

captcha *