Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

DIJOUS 25 DE GENER TAST TÈCNIC DE CUPATGES

gener 25 @ 21:00 - 23:55

cupatge

El Bages, gener de 20182-logos-junts

Hola!

        Ja tornem a ser amb vosaltres. Molt bon Any!

Aquest és un any especial per a nosaltres. Ja tindrem temps d’explicar-vos perquè…

De moment, centrem-nos en el què ens ocupa: el primer tast del 2018! I com acostuma a passar els mesos de gener, toca tast tècnic!

Josep Pelegrin

I aquest cop farem un cupatge! Nosaltres mateixos! Però, això sí, guiats per un dels millors sommeliers de Catalunya i de l’Estat: el nostre confrare de Mèrit, Josep Pelegrín!

De fet, és ell mateix qui ens hi convida, amb aquestes paraules:

“Tots els que rebeu aquest escrit sabeu com es tasta un vi sobradament. Així mateix, també coneixeu els motius principals pels quals es fa un tast, veritat? Es tasta un vi per conèixer-lo millor, per saber quin tipus de vi és, en quin punt de la seva evolució es troba i, per tant, quant temps de vida li queda, quines característiques té, etc. I també és evident que coneixeu la dinàmica d’un tast: fase visual, fase olfactiva, fase gustativa…

El que us proposem de compartir en aquesta vetllada és un tast diferent. Conèixer una altra manera de tastar un vi.

En aquest tast, posarem més èmfasi en les textures i les sensacions que ens deixa un vi, i què signifiquen aquestes a l’hora de valorar la seva futura evolució, més que no pas en quines aromes hi trobem. I ho farem entre tots i jugant, que és la millor manera!

Heu participat mai en un cupatge? Els celler elaboren vins provinents de diferents varietats i, a vegades, al final del procés, les barregen, per obtenir un vi més complexa, ric en aromes i sensacions diferents. Aquesta és la finalitat dels cupatges: sumar i buscar la complementarietat de les varietats i les seves característiques. Doncs això és el que farem, plegats. Partirem de diverses mostres de vins monovarietals, els tastarem, posant l’atenció a aquestes característiques més profundes i de sensació. I, al final, entre tots, jugarem a ser enòlegs i, tenint en compte les característiques de cada vi, farem els cupatges que creiem més adequats.

Què us sembla, us animeu? Afanyeu-vos, doncs les places són molt limitades…

Salut i vi…”

        El sopar que acompanyarà al tast el farem al Restaurant

 

Els Noguers de Manresa,

 

 

Noguers

 

 

i aquest serà el menú:

Entreteniments

Coca amb guacamole, tomàquet confitat, mozzarella I anxova

Mini caneló de carn i ceps

Rotllet de carpaccio de vedella amb formatge i codony

—————-

Bacallà amb tempura, mel i verdures

————-

Terrina de xai amb escuma de patates i tòfona

————-

Sacher amb gelat de maduixa

Els vins per aquest sopar seran: Picapoll d’Artium 2017 i La Llobeta 2013

 

 

Collbaix_logo                                           ARTIUM CAPÇALERA

 

 

  • Dia: 25 de gener, dijous

  • Lloc: Restaurant Els Noguers (Manresa)

  • Hora: 9 del vespre

  • Preu; tast i sopar: socis 25€; no socis 40€

          El període d’inscripció finalitza el dilluns 22 de gener i recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/

          Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent,

La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208

 

 

 

1a Trobada de Confraries Bàquiques - 23

 

 

 

 

Detalls

Data:
gener 25
Hora:
21:00 - 23:55
Cost:
€25 - €40

Recinte

Restaurant Els Noguers
Avinguda dels Paisos Catalans, 167
Manresa, Barcelona 08243 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
938 78 40 88
Web:
www.restaurantelsnoguers.com

Deixa'ns un comentari

*

captcha *