« Tots els Esdeveniments
- Aquest event ja ha passat.
DIJOUS 24 D’OCTUBRE TAST DE L’OLIVERA I URPINA (AMPANS)
octubre 24 @ 21:00 - octubre 25 @ 00:00

El Bages, octubre de 2019
Hola a tothom!
Amb la tardor ja en marxa, us proposem un nou tast memorable. Memorable per què el producte que us proposem és, com sempre, d’alta qualitat, però també per què aquest cop prové d’iniciatives de caire social.
Els vins que tastarem aquest octubre els fan Ampans i la Cooperativa L’Olivera.
Segurament, a la gent d’AMPANS la coneixeu bé. Acompanyen i donen suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat perquè puguin desenvolupar els seus projectes de vida, vetllant pels drets i generant suports i oportunitats que ho facin possible. Des de la seva fundació l’any 1965 treballen amb la voluntat de fer de l’entitat una organització sostenible i que aporti valor a la societat.
Però és que a més d’acompanyar i donar suport a les persones, també fan els meravellosos vins Urpina i formatges Muntanyola a la finca que els va llegar la família Vila Isern a Sant Salvador de Guardiola, i que tastarem.
Com extraor
dinaris són, també, els amics de l’Olivera, a Vallbona de les Monges, a la Catalunya d’interior, que cultiven vinyes i oliveres i elaboren vins i olis que expressen el seu origen, la terra i la gent que la treballa: una cooperativa d’integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés.
O sigui que aquest tast tindrà aquest valor afegit: més enllà de la visió hedonista, tindrem una visió social del treball a la vinya!
I tot, evidentment, amb un bon àpat, que aquest cop ens serviran a la Manufactura del grup To+ dirigit per David Garcia.
A la recepció ens oferiran una copa de
Vi escumós L’Olivera Reserva Superior Brut Nature
Menú
-
Croquetes de pernil ibèric
-
Llagostins cruixents amb salsa romesco
-
Porrusalda amb xips de xirivia
-
“Ensaladilla” de patata, tòfona i tonyina
-
Cornet cruixent amb Steak tàrtar
-
Rissoto de ceps i formatge parmesà
-
Gofre amb amanida capresse
-
Musclos al vapor amb herbes mediterrànies
Aquests plats aniran acompanyats pels vins blancs de l’Olivera
Blanc de Marges de l’Olivera 2018, vi blanc Eixaders 2018 i V89 blanc 2017
-
Pepito de vedella amb confitura de pebrots i maonesa d’ous ferrats
-
Tataki de tonyina amb cremós d’albergínia
-
Musclos al vapor amb herbes mediterrànies
-
Ous estrellats amb pernil ibèric
-
Caneló d’ànec amb salsa de ceps
-
Pollastre cruixent amb shitakes i salsa de xiles dolços
-
Taco de cochinita pibil amb blat de moro
Aquests plats aniran acompanyats pels vins negres d’Urpina
Cor Valent (Sumoll), Dues Mans (cupatge) i l’U d’Urpina (Cabernet Sauvignon)
Pre-postres: Taula de formatges Muntanyola
Postres:
-
Cremós de xocolata blanca amb crumblée de galeta i coulis de mango
-
Brownie de cacahuets amb “polvorons” i gerds
-
Pastís de pastanaga glaçada
-
Panna cotta de coco amb cruixents de fava tonka
-
Dau de pinya a la brasa amb lemon curd
Acompanyat de
RASIM Vipansit Varietats Garnatxa Blanca 55% Xarel·lo 35% Malvasia 10% 2016.
Excepcionalment, donada la distància i la no conveniència de
conduir sota els efectes del alcohol, hi haurà la possibilitat de
desplaçar-se en autobús llogat expressament per l’ocasió:
-
Hora de sortida: 2/4 de 9 del vespre
-
Lloc de sortida i tornada: a la Plaça Espanya, davant del bar Plaça
-
Dia: 24 d’octubre, dijous
-
Lloc: La Manufactura (grup TO+) Palà de Torruella
-
Hora: 9 del vespre
-
Preu; tast i sopar: socis 25€; no socis 35€
-
Preu del bus: 5€ (55 places màxim)
El període d’inscripció finalitza el dilluns 21 d’octubre i recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/
Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent, La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208
Un dels asistents va amb cadira de rodes
D’acord, La Manufactura és a peu pla.