« Todos los Eventos
DIJOUS 23 DE FEBRER TAST DE BORGONYES
febrero 23 @ 20:30 - 23:55

ADD_CONTENT_HERE[/tab_i
PLACES EXHAURIDES
El Bages, febrer de 2023
Bon fred!
Aquest mes us proposem un viatge molt i molt interessant. Imprescindible, diríem, pels amants del vi.

Bourgogne
origine contrôlée (AOC): 9 Appelation
La Borgonya és una de les regions mítiques del món del vi.
La vinya de Borgonya compta amb 84 Denominacions d’origen contrôlée (AOC): 9 Denominacions d’origen «regional» i «sub-regional» 41 denominacions d’origen municipals (amb 562 noms «Premier Cru» en aquestes denominacions «poble») i 34 denominacions «Grands Crus».
Vins misteriosos, enigmàtics, molt marcats per la terra i la mà del pagès que la conrea, on les varietats, Chardonnay en blancs i la Pinot Noir en negres esdevenen les protagonistes absolutes.
La Pinot, una varietat punyetera, que no creix a tot arreu, no s’adapta allà on volem sinó allà on vol ella. És per això que és tan delicada i difícil de treballar.
El que us proposem és fer un tast de vins de la Borgonya, per conèixer aquesta regió més a fons. I per fer-ho, tastarem vins de les dues varietats que els identifica, la Pinot Noir i el Chardonnay, però provinents de diferents comunes.
La varietat Chardonnay es troba a tot arreu del món, però el lloc d’origen és la Borgonya,
Primer farem el tast i posteriorment soparem. Els vins que tastarem són els següents:
Blancs: Chardonney de diferents denominacions i zones, sent la mateixa varietat no tindran el mateix gust entre ells.

Simonnet Febvre, Denominació: Régional, zona: Auxerre Bourgogne
Regnard, Denominació: Mâcon-Lugny Controlée, zona: Maconnais
Louis Latour, Denominació: Pouilly-Fuissé A.C , zona: Bourgogne, Mâconnais.
Regnard, Denominació: Grand Regnard 2021, zona: Chablis
Louis Latour, Denominació: Puligny- Montrachet Premier Cru, zona: Côte de Beaune.


Aquest tast el conduirà n’Aleix Mañosa, sommelier i assessor de Primeras Marcas-Insolity especialitzat en vins de la Borgonya. També ens acompanyarà en Xavier Perez comercial i que ha fet possible aquest tast.
Negres: La varietat estrella de la Borgonya és el Pinot Noir. Encara que també es fan, tant vins al Beaujolais com a Borgonya amb, la Gamay.
Louis Latour, Les Pierres Dorées, Denominació: Coteaux Bourguignons zona: Bourgogne / Beaujolais
Simonnet Febvre, Denominació: Régional, zona: Auxerre Bourgogne.
Louis Latour, Denominació: Chassagne-Montrachet Contrôlée, zona: Côte de Beaune.
Louis Latour, Denominació: Aloxe-Corton Les Chaillots, Premier Cru, zona: Côte de Beaune.


I soparem al restaurant Las Vegas que ens han preparat el
següent menú:
Aperitius de la casa
Oliva gordal farcida d’anxova de l’escala
Tàrtar de salmó
1r plat
“Ajoblanco” amb salmó marinat, remolatxa i raïm
2n plat
Calçots amb romesco de festucs i papada ibèrica
3r plat
Cocotxes de rap al pil-pil amb gules a l’allet

4t plat
Cruixent de presa ibèrica amb miniatura de verdures
Postres
Textures de xocolata
Els vins que beurem durant el sopar són: Latour Grand Ardeche 2020 de la zona I.G.P. Ardèche (100% Chardonnay, al sud de la Borgonya) i un Latour de la zona Moulin-à Vent 2021 Michelons de la regió Beajoulais (100% Gamay) una altra varietat estesa per la Borgonya.
La convocatòria és limitada pel que fa a nombre de places, màxim 50 assistents, s’apuntarà per rigorós ordre d’inscripció.
No us ho vulgueu perdre!
-
Dia: 23 de febrer, dijous
-
Lloc: Restaurant Las Vegas (Manresa)
-
Hora: 2/4 de 9 del vespre comencem el tast
-
Preu; tast i sopar: socis 55€; no socis 105€
El període d’inscripció finalitza el dilluns 20 de febrer, i, recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/
Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha
d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent posant el número de comanda. La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208
Deixa'ns un comentari